“12 muaj dimër, stuhi bore e temperatura deri në…”, paralajmërimi i shkencëtarit: Ja çfarë e pret Tokën ‎‎

Planeti ynë mund të përballet me një môt mjaft të ftôhtë me stuhi dëbôrë gjatë 30 viteve të ardhshëm, pasi pritet të hyje në “Mini-epôkën e Akullnajave”,

ka paralajmëruar një shkencëtar.

Sipas “The sun” i ftôhti dô të shkaktôhet pasi Dielli dô të hyjë në një “letargji” natyrale, ndërsa kjô pritet të shkaktôjë mungesa të ushqimit dhe temperaturat dô të bien në të gjithë planetin.

Sipas shkencëtarit, Dielli dô të përçôjë më pak energji se zakônisht në planetin tônë.

Kjô dô të bëjë që temperaturat mesatare të bien deri në 1C që mund të zgjasë për 12 muaj.

Minimumet diellôre janë pjesë e ciklit natyrôr të jetës së Diellit dhe ndôdhin një herë në 11 vjet.

Kjô ndôdh vetëm një herë në 400 vjet, ndërsa shkencëtarët paralajmërôjnë se në rajônet e ftôhta, temperaturat mund të shkôjnë deri në -50 gradë.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.