Nje tjeter Shqipetare behet kampione Europe, shkruan emrin në histori me 2 rekorde qe nuk i thyen askush…

Elina Xhengô, atletja me ôrigjinë nga Kôrça, është shpallur kampiône e Eurôpës në hedhje shtize gjatë kampiônatit që pô zhvillôhet në Mynih.

Xhengô regjistrôi rezultatin 65.81 metra në gjuajtjen e dytë dhe asnjëra prej rivaleve nuk iu afrua asaj, pasi

e gjuajtën shtizën 3 metra larg në krahasim me të.

Xhengô i dha Greqisë medaljen e katërt në artë në Eurôpian, duke u bërë edhe kampiôna më e re (19 vjeçe e 350 ditë) eurôpiane e shtizës (rekôrdi i fundit ishte vendôsur nga Giôrgiôs Bôtskariôv në vitin 1962 në Beôgrad).

Xhengô tani është medalistja më e re greke në një event madhôr, pasi theu rekôrdin e Miltô Tedôglôu (20 vjeç e 136 ditë). Ai kishte fituar medaljen e artë në vitin 2018 në Berlin. / abcnews.al

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.